Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

BAKAN AÇIKLADI RAKAMLAR ŞOK ETTİ !

 Ülkemizde coronavirüs salgınında son durum ne ? Bugün itibariyle salgından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı ne kadar oldu ? Korkulan oluyor mu, yeni bir dalga mı geliyor ? Uzmanlar salgın hakkında ne açıklamalarda bulundu ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde, işte detaylar !


Vaka Sayıları Artıyor Endişe Sürüyor 

Bakan Koca vaka sayılarını açıkladı. Türkiye 'de coronavirüs tehtidi yeniden korkutmaya başladı. Vaka sayılarının artması ihmallerin çoğalması ile maalesef son günlerde coronavirüs yükselişe geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün itibariyle coronavirüs tablosunu açıkladı buna göre son durum şöyle.

Ülkemizde coronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 42 oldu. Buna göre bugün vaka artışı görüldü ve rakamlar 1.482  gösterdi. Türkiye 'de son 24 saatte salgından iyileşerek taburcu olanların sayısı ise 1.027 oldu ve bugün ülkemizde 91.302 yeni test yapıldı.

Buna göre ülkemizde 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybeden vatandaşlarmızın sayısı 6.326 olurken toplam 268.546 vaka ile karşılaşıldı. Ülkemizde salgını yenerek sağlığına kavuşanların sayısı ise 243.839 olarak belirtildi. Hastanelerde entübe hasta sayısı %7.5 iken yoğun bakıma muhtaç vatandaşlarımızın sayısı ise 945 oldu ve böylece bugüne kadar toplamda. 028.390 test yapıldı.

Sosyal Mesafe Kurallarına Uyulmuyor

Ülkemizde maalesef son zamanlarda etkisini yeniden arttıran coronavirüs can almaya devam ediyor. Son günlerde özellikle Sağlık Bakanı ve uzmanlarında ısrarla vurgulayarak tekrar ettiği tedbiri elden bırakmayınız çağrısına rağmen Türkiye 'de sosyal mesafe unutuluyor. Ülkemizde toplu alanlarda yapılan ihmal ve kurallara uymama maalesef yeniden salgının yükselmesine neden oldu ve vakalar artmaya başladı. Vatandaşlar ise yeni bir dalganın gelmesinden korkuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar