Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

CORONAVİRÜS RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye 'de Coronavirüs verileri açıklandı mı ? Ülkemizde son durum vaka oranları ne durumda ? Giderek artışını devam ettiren Covid-19 ' da uzmanların yeni çözüm önerileri neler ? Coronavirüste yeni dalga etkisini ne kadar hissettirecek ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde işte detaylar !


Bakan Koca Verileri Açıkladı

Sağlık bakanı Koca Verileri Açıkladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük Coronavirüs tablosunu açıkladı. Ülkemizde vaka oranlarının yükselmesiyle uzmanların çağrıları tedbire uyulması yönünde devam ediyor. Yapılan uyarılara rağmen maalesef tedbirlere uyulmuyor. Ülkemizde Coronavirüsten dolayı hayatını bugün itibariyle kaybedenlerin sayısı 42 olurken, ülkemizde son 24 saatte 1.572 vaka görüldü. Coronavirüse karşı iyileşerek taburcu olanların sayısı 1.003 olurken bugün toplamda 109.443 test yapıldı. 

Sağlık bakanlığının açıklamasından sonra yapılan toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 6.417 oldu. Salgının başladığı günden bugüne kadar toplamda 271.705 vaka yaşandı. Salgına karşı 245.929 iken iyileşerek taburcu olurken, entübe hasta sayısı %7.6 iken yoğun bakım hasta sayısı 991oldu. Ülkemizde bugüne kadar 7.247.935 toplam coronavirüs testi yapıldı. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, ''Önlem almayan vatandaşlar gelip buradaki yoğun bakım ünitelerinin görseler bir daha hata yapacaklarını sanmıyorum. Gerçekten çok zor bir durum. İnsanlar hayatımı kaybediyor bu hastalık yüzünden. Bir nefes için servetinizi veriyorsunuz ama bazen o nefes geri gelmiyor. İnsanlar bana bişey olmaz diyor ama biz tedbir almamıza rağmen bişey oldu. Çok ciddi şeyler oldu. Ekranda gördüğünüz. İrkildiğimiz yoğun bakımı yaşadık. Son aşamaya geldik ama mucize bir şekilde kurtulduk. '' ifadelerinde bulundu.

Yeni Dalga Etkisini Hissettiriyor

Coronavirüs tedbirlerince ülkemizce maalesef yeni dalga da gerekli tedbirler alınamıyor. Bir çok ilde coronavirüs vakaları görülmesi ile beraber karantina durumları yaşandı ve bazı ilçe ve köylerde karantina devam etmektedir. Normalleşme sürecinde yaşanan tedbirlerde ihmal ve tedbirsiz maske ve sosyal mesafe ihlalleri ile beraberine vaka artışını da tetikledi ve ülkemizde son 1 ayda yeniden vaka artışları başgösterdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar