Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

CORONAVİRÜS VERİLERİ AÇIKLANDI !

Ülkemizde Coronavirüs verileri açıklandı mı ? Bugün hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu ? Artan vakalar bizlere neyi ifade ediyor ? Coronavirüste yeni dönem mi başlıyor ? Salgına karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hangi açıklamalarda bulundu ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde işte detaylar !


Sağlık Bakanı Koca verileri açıkladı

Bakan Koca 'dan Dikkat Çeken İfadeler !

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Coronavirüs verilerinde bugün itibariyle gelinen noktaları aktardı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca özellikle son zamanlarda yükselen grafiğe dikkat çekti ve bugün itibariyle ikinci pik noktanın görüldüğünü ifade etti. Buna göre ülkemizde bugün itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 45 olurken bugünkü vaka sayısı 1.596 oldu. Türkiye 'de 2 Eylül itibariyle salgına karşı iyileşenlerin sayısı 947 olurken bugün toplamda 107.927 test yapıldı.


Türkiye 'de toplamda 6.462 kişi bugüne kadar hayatını kaybeden kişi sayısı oldu. Bugüne kadar 273.301 vaka görüldü. Ülkemizde entübe hasta sayısı %7.6 iken yoğun bakım hasta sayısı 1.017 oldu. Salgına karşı 246.876 kişi bugüne kadar iyileşen kişi sayısı oldu. Türkiye 'de salgının ilk çıktığı günden bu yana toplamda 7.355.862 test yapıldı.

Bakan Koca Soruları Cevapladı

Sağlık Bakanı basın mensupları karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu. Bakan Koca : '' Bugün aktif vaka sayımız 649 daha arttı. Ağır hasta sayımız 1.000 'in üzerinde. Can kayıplarımızı azaltmak ve sevdiklerimizi korumak zorundayız. Bu tedbirle mümkün. Güç tedbirde.''ifadelerini kullandı.

Bakan Koca basın mensupları karşısında sözlerine şu cümlelerle devam etti. Bakan Koca: ''Coronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz, bayramlar ve düğünlerdeki hareketlilik  ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi.'' dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar