Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

BİTCOİN YATIRIMCILARI DİKKAT !

Cripto paralarda neler yaşanıyor ? Bitcoin 'de geleceğe dair yükseliş sinyali var mı ? Borsa da hareketli anlar mı yaşanıyor ? Crypto paraların lideri BTC 'de yeni sinyaller hangi yöne doğru kayacak ? Yatırımcılar nelere dikkat etmesi gerekiyor ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde işte detaylar !

Bitcoin direnç seviyelerini yitirdi işte sonraki aşama

Bitcoin Yaşadığı Düşüş Dibi Gösteriyor

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda büyük bir yükseliş göstererek hem crypto paralardaki gücünü hemde yatırımcısını mutlu etmişti. Fakat Bitcoin için bir çok yatırımcı ve uzman adamlar, Bitcoin 'in 14 bin hatta 20 bin doları bile görme ihtimalinin yüksek olduğunu ve bu sürecinde 2-3 ay gibi bir süreçte meydana geleceğini söylemişlerdi. Bunun yaşanabilmesi için Bitcoin 'in 12 bin dolar seviyesini gördüğü anda yaşayacağı dirence bağlıydı. Ancak BTC maalesef bu direnci koruyamadı ve sadece birkaç gün sonra düşüşe girerek gerilemeye başladı.

Bitcoin yüksek seviyelerden sonra düşüşe girdi ve yaklaşık 2 bin dolar kayba uğrayarak 10 bin dolar seviyelerine kadar düştü. BTC 'nin %20 kayba uğraması elbette şaşkınlık yarattı ve yatırımcıları için tam bir hayal kırıklığı oldu. Bildiğimiz üzere Bitcoin 'in 12 bin dolar seviyesindeyken ihtimal olarak tekrar düşüş yaşayacağını ancak bu düşüşün 11.600 ve 11.400 seviyelerinde direnç görmsei gerektiğini önceki yazımızda ifade etmiştik. Fakat BTC bu direnci bu kritik seviyelerde maalesef gösteremedi.

Satış Baskısının Olmaması Dibe Vuruşu Tetikliyor

BTC 'nin bu düşüşü daha önce de yaşanmamış değil. Kritik seviyelerde direnç gösterilememesi BTC 'nin dibe vurmasının söz konusu olduğu gerçeğini de es geçmemek gerek. Investopedia 'nın açıkladığı gibi , '' Fiyatlar rastgele görünse de aslında tekrar eden kalıplar ve eğilimler yaratırlar.Yinelenen en temel modellerden biri fraktaldır.''

Bitcoin 'in dibe vurma ihtimalinin yanı sıra bu beklentinin bir de diğer açıdan baktığımızda bir dizi satış baskısı olduğu da söylenebilir. BTC 'nin bilanço hacmi için grafik satış baskısının azaldığı  ve birikimin bir müddet bekleyebileceği yönünde ilişkilendiriliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar