Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

7 MİLYAR YIL SONRA DÜNYA 'YA ETKİ ETTİ

Devasa karadelikler evreni etkiliyor. Karadeliklerin etkileri nelerdir ? Devasa etkileri sonrası Dünya 'da nasıl bir yankı uyandırdılar ? Dünya 'ya etki eden etki neler ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde işte detaylar ! 

Devasa Karadeliklerin Çarpışması Dünya 'ya Ulaştı

Çarpışma Tam 7 Yıl Önceden

Gökbilimciler devasa bir olayın oluştuğunu tespit ettiler. Gezegenimizden 150 milyar trilyon kilometre ötede meydana gelen iki dev karadeliğin çarpışmasının yankısı Dünya 'ya ulaştı. Enerji Güneş 'imizin  tam 8 katı büyüklüğünde bir enerjiye sahip. Bu olayın ardından tam 7 milyar yıl sonra Dünya 'dan hissedildiği açıklandı. 

Uzay bilimciler bu enerjinin iki karadeliğin çarpışmasıyla oluşan bu kozmik enerjinin Dünya 'ya gelen sinyalle anlaşıldığı belirtildi. Gökbilimciler 150 milyar trilyon kilometre uzaklıktaki bu devasa olayın gerçekleşmesinden dolayı yerçekimi şok dalgası Dünya 'ya ulaştı.

 Geçtiğimiz Yıl Hissedildi

Dev karadeliklerin çarpışmasından sonra sinyalin yaklaşık 7 milyar yıl yol aldığı ve başta ABD ile İtalya 'daki lazer dedektörlerinde sallantıya neden olacak kadar güçlü olduğunu belirtildi. Bilindiği üzere devasa karadeliklerin çarpışması evrende büyük bir yankıya sebep oluyor ve etkileri bir çok alanda yıllarca sürerek ilerliyor.

Sinyal Dünya 'ya kadar ulaştı

Böylesine devasa bir olaydan sonra Dünya 'mıza yıllar sonra ulaşması bile ne kadar etkili bir olayın gerçekleştiğini ve galaksimizdeki etkilerini gözler önüne seriyor. Gökbilimciler karadelikler hakkında daha detaylı bilgiler için uzun zamandır araştırmalarını sürdürüyor. Uzayın şekline gidişatına hatta şekillenmesine dahi yön veren bu devasa cisimler gökbilimciler için ve insanlık için büyük bir merak ve hayranlık uyandırıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar