Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

BAKAN KOCA VAKA ORANLARINI AÇIKLADI !

Ülkemizde vaka oranları açıklandı mı ? Ülkemizde hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu ? Vaka artışları devam ediyor mu ? Uzmanlar salgına karşı neleri önerdi ? Türkiye 'de yeni dalga neler yaşatıyor ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde işte detaylar !

Sağlı Bakanı Fahrettin Koca Türkiye 'nin coronavirüs verilerini açıkladı

Ülkemizdeki Son Durum Belli oldu

Vaka oranlarının giderek hız kazanması günlük yaşantıda vatandaşların maalesef tedbirlere uymaması vaka sayılarını artmaya sebep olan etkenlerin başında geliyor. Normalleşme sürecinde tedbirlerin elden bırakılması ile vatandaşların salgını unutması maalesef ikinci dalganın gelmesine sebep oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'nın günlük Coronavirüs verilerini canlı yayında tüm ülkeye duyurdu. İşte ülkemizin coronavirüs tablosu şu şekilde. Bugün itibariyle salgından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 58 olurken, son 24 saatte 1.512 vakaya rastlandı. Ülkemizde bugün salgına karşı iyileşerek sağlığına kavuşan vatandaşların sayısı 1.219 oldu ve bugün toplamda 107.702 yeni test yapıldı.

Ülkemizde bugün yapılan sonuçlar ile birlikte 11 Mart 'tan beri yoplamda hayatını kaybedenlerin sayısı 6.895 oldu. Salgında vaka oranları ise 286.455 olarak kayıtlara geçti. Hastanelerde entübe hasta sayısı %7.3 olurken, yoğun bakım hasta sayısı ise 1.209' a ulaştı. Salgına karşı 255.407 kişi iyileşerek taburcu olurken, bugüne kadar ülkemizde 8.212. 924 test yapıldı. Sağlık Baknı Fahrettin Koca: '' Van, Muş, Hakkari ve Bitlis illerimizin sağlık müdürleriyle ayrı ayrı toplantılarda bir araya gelerek; bu illerimizde Covid-19 seyrini ve yatırımlarımız ele aldık. Salgınla başa çıkmakta en büyük gücümüz BİRLİKTE MÜCADELEDİR. '' ifadelerini kullandı.

Tedbirlere Uymayanlara Ceza Kesildi.

Ülkemizde salgınla mücadelede maalesef son günlerde vaka sayılarının artması ie beraber salgın ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Coronavirüs tedbirleri doğrultusunda bugün ülkenin dörtbir yanında tedbirler ve sosyal mesafe kuralları için polis ekipleri denetimlerini sürdürdü. Özellikle dolmuş ve esnaf kontrollerinde kesinlik le bahanelere aldırış etmeksizin kurallara uymayanlara ve dolmuşlarda ayakta yolcu alan minibüs şoförlerine caza kesildi. Halk her konuda ekipler tarafından uyarılarak bilgilendirildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar