Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

TÜRKİYE 'NİN CORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI !

Ülkemizde bugün açıklanan coronavirüs verilerinde hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu ? Son verilere göre ülkenin durumu ne durumda ? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca attığı mesajda neler söyledi ? Türkiye 'de yeni dalganın etkisi ne kadar sürecek ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde işte detaylar !

Coronavirüs Verileri Açıklandı

Bakan Koca Vaka Sayısını Açıkladı

Bakan Koca her gün coronavirüs verilerini açıklıyor. Bugünde herkesin beklediği tabloyu halkla paylaştı. Ülkemizde coronavirüs verilerinde ülkemizin tablosu şu şekilde oldu. Bugün itibariyle Covid-19'dan  dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 48 oldu. Son 24 saatte vaka oranı 1.509 a ulaştı. Ülkemizde salgından kurtularak taburcu olanların sayısı 1.207 olurken bugün toplamda 98.326 yeni test yapıldı.

Türkiye 'de 11 Mart 'tan bu yana salgınla mücadelede verilerde şekillenmiş oldu. Ülkemizde coronavirüsten dolayı bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 6.999 oldu. Toplamda vaka oranları 289.635 e ulaşırken, salgından kurtularak taburcu olanların sayısı 257.731 oldu. Hastanelerde entübe hasta sayısı %7.2 olurken yoğun bakım ünitelerindeki hasta sayısı da 1.241 oldu. Toplamda bugüne kadar 8.423. 463 test yapıldı.

Bakan Koca Halkı Bilgilendirdi

Salgınla mücadelede istikrarlı olmayı tavsiye eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuda resmi twitter hesabından da açıklamalarda bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada: '' Bugün yapılan yaklaşık 100 bin yeni test ile1. 509 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. Virüsü yenecek güç Birlikte Mücadeledir'' ifadelerini kullandı.

Salgında şuan ikinci dalgayı yaşayan Türkiye 'de vaka oranları ve vefat sayıları da yükselişe geçti. Sadece Türkiye 'de değil tüm Avrupa ülkelerinde de sayılar yükselmeye devam ediyor. Bu konuda en büyü hata ise halkın tedbirlere uymaması ve sosyal mesafe kurallarının unutulması salgının gittikçe artmasına sebep oluyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar