Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

GÖZLER KPSS SINAVINDA İŞTE DETAYLAR !

 KPSS Lisans Yerleştirme Sınavı ne zaman yapılacak ? Bu yıl KPSS sınavında hangi kurallar uygulanacak ? KPSS için YÖK ne talimat verdi ? Yarınki sınavda coronavirüs gölgesine yapılacak sınavda hangi tedbirler alındı ? KPSS Lisans Sınavı için giriş belgesi sorgulama ekranına nereden ulaşılır ? Hepsi ve daha fazlası haberimizde işte detaylar !

KPSS Lisans oturumları yarın başlıyor.

KPSS İlk Oturum Ne Zaman ?

Bu yıl düzenlenecek olan ve ilk oturum olan KPSS Lisans sınavı için binlerce aday sınava hazırlık aşamasındaydı. Adayların bu yıl ilk oturumla gireceği sınav öncesinde sınava giriş belgesini sorgulama ekranına ulaşmaya çalışıyorlar. Adayların merak ettiği diğer konular ise sınav ne zaman saat kaçta başlayacak ve kaç dakika sürecek olması oldu.

KPSS sınavı ilk oturumlar yarın iki oturumla başlayacak süreç devam edecek. Sınav yarın 6 Eylül 'de Genel Kültür - Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarıyla gerçekleşecek. Sınava girecek binlerce aday ise sınava giriş belgesi için sorgulama ekranına ulaşmaya çalışıyor.

KPSS sınavı Saat Kaçta ?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 81 il ve KKTC Lefkoşa 'da dahil olmak üzere ilk oturumların sabah 10:15 'te başlayacağını duyurdu. Genel Kültür ve Genel Yetenek olarak iki aşamalı olacak sınavda adaylara 120 soru yöneltilecek ve 130 dakika süre verileceğini duyurdu.  Adaylar bu oturumda sınav binalarına saat 10:00 'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS İkinci Oturum Öğleden Sonra 

Lisans programlarının ikinci ayağı Eğitim Bilimleri oturumu ise öğleden sonra yapılacak. KPSS Lisans Eğitim Bilimler Sınavı öğleden sonra saat 14:45 'te başlayacak ve 80 sorunun sorulacağı sınavda adaylara 100 dakika süre tanınacak. Adaylar ikinci oturumda öğleden sonra saat 14:30 'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.



Sınava girecek adaylar büyük bir heyecanla sınav gününü beklerken bir yandan da sınava giriş belgesine ulaşmak istiyorlar. Bunun için adaylara yukarıda verilen link ile adayların sınav giriş belgelerine ulaşmaları mümkündür. KPSS ilk oturumlara katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar